Category:

Abiding by a city in Montreal development regulations, NatureHumaine were obliged to maintain the appearance of the street-facing facade. The entirety of their project named the ‘De La Roche Residence’ was therefore centered around an interior renovation, which welcomes a minimal design aesthetic and an open plan layout for a versatile living space. The architects have constructed a staircase unit as a main focal point of the home, created with three separate modules of white marble cladding, Russian plywood and white birch. Positioned under one of the houses skylights, the staircase invites a sculptural element into the white-painted home, casting interesting shadows on the walls and floor tiles. Sparse tones of grey and black both balance and extend the space in the apartment, a feature also used to mark built-in storage units and concealed doors.

All images © Adrien Williams